ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЗ липня електроенергія для населення подорожчає

З липня електроенергія для населення подорожчає

НКРЕ прийняла рішення щодо оптимізації тарифів на електричну енергію для населення з 1 липня 2012 року шляхом підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт·год на місяць.

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, прийнято рішення щодо оптимізації тарифів на електричну енергію для населення з 1 липня 2012 року шляхом підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів, які споживають понад 800 кВт·год на місяць. Це дасть можливість наблизити тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі НКРЕ.

Рішення щодо застосування тарифів на електроенергію залежно від обсягів її споживання прийнято для додаткового захисту соціально уразливих верств населення, а також з метою стимулювання споживачів до енергозбереження. Такий підхід до встановлення цін на продукцію є сталим та широковідомим у світовій практиці тарифоутворення.

Варто зазначити, що за результатами аналізу отриманої інформації від 40 ліцензіатів з постачання електроенергії за регульованим тарифом НКРЕ встановлено, що населення, яке споживає понад 800 кВт∙год на місяць, має велику кількість електроприладів та споживає електроенергію у великих обсягах. Середнє споживання електроенергії абонентами цього блоку складає в середньому 1 369 кВт∙год на місяць. Для порівняння, 12 млн абонентів України споживає близько 75 кВт∙год на місяць, тобто у 18 разів менше.

 
Коментарі (0)