ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗ липня в Україні підвищать пенсії

З липня в Україні підвищать пенсії

Пенсії в Україні підвищать з 1 липня 2019 року.

Представники Міністерства соціальної політики повідомили, що мінімальна пенсія збільшиться до 1497 до 1564 грн, а максимальна — з 14 970 грн до 15 640 грн. Нагадаємо, пенсійна реформа в Україні передбачає автоматичний перерахунок пенсії у зв’язку із зростанням інфляції. Наступний етап підвищення пенсій у поточному році очікується в грудні. У міністерстві відзначили, що українські пенсіонери мають право змінити вид пенсійних виплат, і таким чином збільшити свій дохід. Для того, щоб з’ясувати доцільність переходу з одного виду пенсії на інший, необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України (ПФУ), яке займається пенсійними виплатами.

Раніше Today.ua також писав, що українці зможуть оформити пенсію в режимі онлайн через новий веб-портал, який створив Пенсійний фонд України. Досить буде відсканувати пакет документів та заяву, щоб потім документи в електронному вигляді могли автоматично обробити.

Пенсіонери можуть також отримувати щорічно так звану 13-ту пенсію. Кабінету міністрів доручено підготувати розрахунки щодо виплати щорічної 13-й пенсії малозабезпеченим пенсіонерам та недопущення підвищення тарифів на газ для населення.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
05 Червня 2019 p. 18:01
То не пенсії підвищать, а ще більше знеціниться гривня.