ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЗі Львова не встигнуть вивезти все сміття до встановленого терміну

Зі Львова не встигнуть вивезти все сміття до встановленого терміну

Зі Львова не встигнуть вивезти все накопичене сміття до 5 липня, як цього вимагала державна комісія з надзвичайних ситуацій.

 

Про це йдеться у повідомленні «Українських новин» з посиланням на заяву заступника міського голови Львова Сергія Бабака під час брифінгу.

Цю інформацію підтвердив і директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Тарас Зозуля.

«Ситуація з вивезенням ТПВ трошки поліпшилась, відколи за це взялась ЛОДА, однак не настільки, як цього очікували. Щоб встигнути очистити місто до цієї дати, за нашими підрахунками, треба було щодня вивозити по 1,6 тис. тонн, – заявив Сергій Бабак. – За попередню добу зі Львова вивезено 729 тонн відходів, 423 тонни з них – за договорами, які були укладені містом до засідання надзвичайної комісії, і 306 тонн – за новими домовленостями ЛОДА», - зазначив Бабак.

У ЛОДА визнали, що не встигнуть очистити місто від сміття у встановлені терміни.

«До 5 липня ми не встигнемо. Але вивеземо все сміття до кінця тижня», – заявив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Тарас Зозуля.

Раніше повідомлялося, що 30 червня стало відомо, що майже половину сміття Львова вивезли.

Нагадаємо, Львівська міська рада передала повноваження з вивезення сміття Львівській обласній державній адміністрації.

Рішення про це прийнято на сесії міськради, 29 червня.

Як повідомлялося раніше, мер Львова Садовий заявляв, що готовий передати повноваження з вивезення сміття Львівській обладміністрації. Також Садовий хоче, щоб крім вивезення сміття зі Львова обладміністраціязайнялася і рекультивацією сміттєзвалища.

Андрій Садовий заявив, що не планує залишати свій пост на тлі проблем з вивезенням сміття з міста.

 

 
Коментарі (0)