ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗ наступного року Україна перейде до трирічного бюджетного планування

З наступного року Україна перейде до трирічного бюджетного планування

З наступного 2019 року Україна перейде до трирічного бюджетного планування. Відповідний закон у четвер, 6 грудня, прийняла Верховна Рада.
З наступного 2019 року Україна перейде до трирічного бюджетного планування. Відповідний закон у четвер, 6 грудня, ухвалила Верховна Рада, повідомляє прес-служба ВРУ.
 
«За» проголосували 238 народних депутатів.
 
Передбачається введення трирічної Бюджетної декларації замість однорічних основних напрямків бюджетної політики. Новий документ стратегічного планування буде визначати бюджетну політику на середньостроковий період. 
 
На місцевому рівні будуть складати трирічні місцеві фінансові плани.
 
Тепер міністерство фінансів розроблятиме Бюджетну декларацію з урахуванням положень документів державного стратегічного планування на п'ять і більше років, зокрема, галузевих стратегій та стратегічних планів діяльності головних розпорядників бюджетних коштів. Своєю чергою, стратегічні плани розпорядників будуть уточнюватися на підставі Бюджетної декларації.
 
У Бюджетній декларації будуть прописані не тільки обсяги державного і гарантованого боргу та основні завдання податкової політики, але також стеля видатків та надання кредитів.
 

Уряд буде зобов'язаний подавати Бюджетну декларацію й макроекономічний прогноз не пізніше 1 червня. Парламент повинен буде приймати її до 15 липня. 

 
Коментарі (0)