ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗ наступного року Україна запустить нові енергетичні проекти

З наступного року Україна запустить нові енергетичні проекти

Проекти модернізації української енергетичної галузі, на які планується залучити гроші з так званого «кредиту Меркель», можуть стартувати на початку наступного року.

Посол України в ФРН Андрій Мельник розповів про те, що нещодавно підписана угода між урядом України та Німецьким банком розвитку (KfW)  передбачає виділення близько  150 млн. євро на модернізацію низки об’єктів енергетики, переважно на східних територіях, йдеться у повідомленні «Укрінформ». 

 «Ми виходимо з того, що десь у вересні-жовтні банк KfW (Німецький банк розвитку – ред.), який безпосередньо веде переговори щодо цих проектів, укладе домовленості та з початку року вони вже почнуть реалізовуватися», - зазначив Мельник.

Наступним кроком  у співпраці з KfW стане реформування соціальної інфраструктури на місцях, зокрема і на Сході України.

За словами Андрія Мельника також стало відомо, що ці проекти фактично погоджені, проте досі не узгоджено всі технічні нюанси, що стосуються надання державних гарантій.

Останнім кроком стане модернізація по лінії Міністерства інфраструктури, зокрема Укрзалізниці: оновлення рухомого складу, придбання машин для ремонту інфраструктури тощо. Ці проекти також були погоджені, але виникла певна затримка через те, що нове керівництво Укрзалізниці може переглянути потреби щодо придбання техніки.

Зокрема на реалізацію проектів модернізації енергетичної галузі передбачено близько 290 млн. євро.

Нагадуємо, що 1 квітня 2015 року в ході візиту віце-прем'єра Геннадія Зубка до Берліна було підписано рамкову угоду між урядом України та Німецьким банком розвитку (KfW) про надання індивідуальних кредитів загальним обсягом до 500 млн. євро. Верховна Рада України ратифікувала її 15 липня 2015 року. Термін погашення кредиту - до 15 років, пільговий період становитиме 5 років.

 

 
Коментарі (0)