ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ наступного року в Україні піднімуть тарифи на воду

З наступного року в Україні піднімуть тарифи на воду

Нагадуємо, що з 1 січня в багатьох містах України зростуть тарифи на послуги холодного водопостачання та водовідведення. НКРЕКП відкоригує вартість цих послуг для 38 підприємств, які їх надають.

Для низки підприємств водоканалізаційного господарства Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг має намір переглянути тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем). Проект постанови оприлюднено на сайті НКРЕКП.

Загалом регулятор у документів визначив 38 таких суб’єктів господарювання, яким планують відкоригувати тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Після держреєстрації у Міністерстві юстицій, прогнозується, що ця постанова набуде чинності з 1 січня 2016 року, але не раніше дня її офіційного опублікування.

До прикладу, для КП «Чернігівводоканал» пропонується встановити тарифи: на послугу з централізованого постачання холодної води 6,14 грн за 1 куб. м, а  на послугу з централізованого водовідведення - 5,25 грн за 1 куб. м. КП «Тернопільводоканал» відповідно – 3,73 грн за 1 куб. м та 5,25 грн за 1 куб. м.

Зауважимо, наразі мешканці Чернігова оплачують послуги централізованого постачання холодної води за тарифом 4,83 грн за 1 куб.м, а водовідведення – 4,13 грн за 1 куб. м. У Тернопові тарифи відповідно 3,43грн за 1 куб. м та 4,82 грн за 1 куб. м.

З повним переліком підприємств можна ознайомитись тут.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, плату за тепло, спожите у грудні, українцям, у квартирах чи будинках яких не встановлені прилади обліку теплової енергії, мають розрахувати за новою методикою.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
01 Січня 2016 p. 02:21
Нагадую, що не тарифи і ціни постійно зростають, а постійно знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.
Коля Пухов
02 Січня 2016 p. 19:56
Нагадую також, що винний у знеціненні грошей лише той, хто їх друкує. Тобто, всі претензії щодо постійного підвищення тарифів і цін треба пред"являти Нацбанку.