ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ початку місяця вже більше сотні українців поскаржилися на несправедливі тарифи

З початку місяця вже більше сотні українців поскаржилися на несправедливі тарифи

Дані скарги, за інформацією Держфінінспекції, ретельно перевіряються, і вже сьогодні проводиться близько 50 ревізій на предмет законності збільшення комунальних тарифів

На сьогоднішній день фахівці Державної фінансової інспекції всій Україні проводять перевірки законності підвищення тарифів на комунальні послуги, яке відбулося в 4-му кварталі 2011 і в січні 2012 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

«Крім обґрунтованості та економічної доцільності підвищення тарифів, фахівці Держфінінспекції перевіряють формування невиробничих витрат і собівартості послуг, законності використання коштів, сплачених споживачами комунальних послуг. Для активізації цієї роботи керівництво Держфінінспекції акцентувало особливу увагу на зворотному зв'язку із громадськістю за допомогою телефону довіри... З початку лютого отримано понад 100 дзвінків від людей, які повідомили про різні випадки необґрунтованих, на їхню думку, тарифів на комунальні послуги», - йдеться в повідомленні.

Дані скарги, за інформацією Держфінінспекції, ретельно перевіряються, і вже сьогодні проводиться близько 50 ревізій на предмет законності збільшення комунальних тарифів. «Судячи з активності громадян, кількість таких ревізій надалі буде збільшуватися», - йдеться в повідомленні.

ДФІ вже заявила про наміри провести перевірки у Чернігівській, Харківській, Сумській та Полтавській областей, проте ще до їхнього проведення раніше підняті тарифи в зазначених регіонах були знижені.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров під час селекторної наради 18 січня висловив невдоволення діями місцевих чиновників, які з 1 січня підвищили квартплату в регіонах, і заявив про неправомірність дій і необхідності скасувати такі рішення.


Катерина Селіванова

 

 

 

 
Коментарі (0)