ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗ початку року різко збільшилося споживання електроенергії в робочі дні

З початку року різко збільшилося споживання електроенергії в робочі дні

Третій тиждень поспіль відбувається різке збільшення споживання електроенергії в робочі дні, як відносно попереднього тижня, так і аналогічного періоду минулого року.
Третій тиждень поспіль відбувається різке збільшення споживання електроенергії в робочі дні, як відносно попереднього тижня, так і аналогічного періоду минулого року. Причиною такого є різке похолодання саме на початку тижня, про це повідомила  пресслужба ПрАТ "НЕК "Укренерго".
 
Середньодобове електроспоживання в робочі дні відносно попереднього тижня зросло на 9,1% до 513,7 млн кВт·год (середньодобова температура у будні знизилася з -3°С попереднього тижня до -7°С). У вихідні навпаки середньодобове споживання знизилося на 7,3% до 451,7 млн кВт·год (середньодобова температура зросла з -12°С до +4°С).
 
Загалом, електроспоживання становило 3,47 млрд кВт·год, що на 4,3% більше за попередній тиждень.
 
У порівнянні з минулим роком середньодобове електроспоживання у робочі дні збільшилося на 11%, а у вихідні — на 3,8%.
 
"Загалом, з початку січня, за оперативними даними, обсяг споживання склав 11,04 млрд кВт-год., що на 2,5% більше прогнозного значення", - поінформували в "Укренерго".
 
Для проходження періоду похолодання з метою збалансування енергосистеми та покриття додаткового навантаження було збільшено генерацію ГЕС та ГАЕС. 
 
Зокрема, з 18 по 21 січня середньодобове виробництво ГЕС було більшим на 7,3% а ТЕС на 8,4% в порівнянні з середньодобовим показником минулого тижня. Для покриття навантаження з понеділка 18 січня в роботу додатково було включено шість блоків трьох ТЕС (Вуглегірська ТЕС, Зміївська ТЕС, Трипільська ТЕС) на резервному паливі (газ) сумарною потужністю 1 200 МВт. 
 
Коментарі (0)