ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗ початку року «Укргазвидобування» збільшило видобуток газу на 78 млн куб.м

З початку року «Укргазвидобування» збільшило видобуток газу на 78 млн куб.м

ПАТ «Укргазвидобування» за 4,5 місяці поточного року досягло збільшення видобутку газу на 78 млн куб. м. Це перевищує загальний приріст видобутку за 12 місяців минулого року, який склав 77 млн куб. м.
ПАТ «Укргазвидобування» за 4,5 місяці поточного року досягло збільшення видобутку газу на 78 млн куб. м. Це перевищує загальний приріст видобутку за 12 місяців минулого року, який склав 77 млн куб. м., повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".
 
«Нарощування видобутку – очікуваний результат реформи газового ринку та системи корпоративного управління групи Нафтогаз, а також впровадження програми «20/20» і багатьох ініціатив з реформування та модернізації систем, обладнання, стандартів Укргазвидобування. За відносно короткий строк нам вдалось побудувати сучасну систему управління в Укргазвидобуванні, зокрема впровадити прозорі та ефективні стандарти закупівель. Внаслідок реформи газового ринку Укргазвидобування отримало інвестиційний ресурс для розвідки та розробки родовищ, у тому числі, із застосуванням найсучасніших технологій. Відіграв свою роль і розрив невигідних для Укргазвидобування договорів про спільну діяльність. Укргазвидобування має значний потенціал нарощування видобутку у найближчі роки», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.
 
«Сьогоднішній результат – це чітка і кропітка робота всієї команди Укргазвидобування протягом останніх двох років. За цей час нам вдалося не тільки зупинити падіння та стабілізувати видобуток, а й перейти до стійкого зростання. Ми проводимо значну роботу з інтенсифікації видобутку, ремонту свердловин, буріння, модернізації обладнання, та трансформування бізнес–процесів компанії. Ми плануємо вже у 2020 році видобувати 20 млрд куб. м газу і наблизити Україну до енергонезалежності», – зазначив голова правління Укргазвидобування Олег Прохоренко.
 
Всього у 2017 році Укргазвидобування планує видобути на 0,5 млрд куб. м більше, ніж у 2016 році.

Необхідними передумовами для реалізації програми «20/20» є вдосконалення законодавства, що регулює земельні питання, запровадження прозорих процедур надання та подовження ліцензій, передбачуваний режим оподаткування а також ліквідація політичного втручання в роботу підприємств нафтогазового комплексу. 

 
Коментарі (0)