ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗ початку року в Україні облаштували 337 укриттів

З початку року в Україні облаштували 337 укриттів

У Мінстратегпромі розповіли про роботу із облаштування захисних споруд цивільного захисту

 

У Мінстратегпромі розповіли про роботу із облаштування захисних споруд цивільного захисту.

З початку 2024 року, було облаштовано 337 захисних споруд цивільного захисту по всій Україні. З них 13 – нове будівництво, 27 – модульні укриття, решта – реконструкції та ремонти. Загальна вартість цих робіт сягає 384,8 млн грн. Таким чином, протягом 2023 та 2024 років приведено до належного стану 7 165 укриттів. На це витрачено понад 9 млрд гривень. Це і субвенції, і державні  програми, і благодійні кошти, місцеві й обласні бюджети, інформує Мінстратегпром.

Про ці результати роботи розповів начальник Управління з питань координації діяльності з утримання фонду захисних споруд цивільного захисту Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Санжара. Він взяв участь у заході Національної кампанії моніторингу укриттів від Групи громадського моніторингу “Озон” Центру громадянських свобод, що проходив 30 квітня в Києві. 

Нагадаємо, 27 червня Уряд доручив Олександру Камишіну контролювати та координувати приведення укриттів України до належного стану. Відтоді Мінстратегпром здійснює координацію цього процесу.

“Протягом першого кварталу цього року за ініціативи Мінстратегпрому запрацював Координаційний штаб. Це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету міністрів України. Перше засідання проходило 6 лютого. Штаб об’єднує всі установи, організації й відомства, які задіяні в процесі приведення укриттів до належного стану. Таким чином їх співпраця стала тіснішою, а поточні питання вирішуються більш оперативно”, — сказав Олександр Санжара. 

1 Економічні новини - головні новини України та світу

Також на початку року був запущений чат-бот open_shelter_bot. Через нього можна швидко повідомити про будь-яку проблему з укриттям. В режимі реального часу представники міністерства опрацьовують заявки та передають інформацію відповідальним установам. 

Станом на зараз, 7 486 людей встановили бот, було проведено 41 410 сесій, опрацьовано 2 109 заявок.  На платформі #Залізне_укриття регулярно оновлюється інформація щодо кількості облаштованих укриттів та стану робіт окремо по кожному.

 

Загалом протягом 2024 року планується привести до належного стану 2021 укриття. З них 1 684 — в процесі виконання. Загальна сума усіх робіт становитиме 8 810 млрд грн.

 

 

 
Коментарі (0)