ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗ серпня знижується тариф «Укренерго» на 10%

З серпня знижується тариф «Укренерго» на 10%

Тариф НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії магістральними та міждержавними мережами з 1 серпня 2019 року знижується на 10% - до 312,14 грн/МВт∙год, у порівняні з тарифом за липень 2019 року
Тариф НЕК “Укренерго” на передачу електроенергії магістральними та міждержавними мережами з 1 серпня 2019 року знижується на 10% - до 312,14 грн/МВт∙год, у порівняні з тарифом за липень 2019 року. 
 
Про це повідомляє прес-служба компанії.
 
Відповідна постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг,  опублікована в “Урядовому кур’єрі” та набере чинності 1 серпня.
 
“На сьогодні цього тарифу достатньо для виконання функцій Укренерго в новому ринку електроенергії, зокрема він покриває витрати на придбання електроенергії для компенсації технологічних втрат”, - сказав Всеволод Ковальчук, керівник “Укренерго”.
 

Керівник “Укренерго” попередив, що в майбутньому компанія може ініціювати перегляд тарифу. Адже теперішнє зниження пов'язане зі зменшенням витрат на придбання електроенергії для компенсації технологічних втрат. Завдяки покладенню спецобов'язків урядом на НАЕК “Енергоатом” та ПрАТ “Укргідроенерго”, “Укренерго” та оператори розподільних мереж купують 80% втрат на електронних аукціонах за граничними цінами у “Енергоатома” та 20% — за середньою ціною електроенергії на “ринку на добу наперед”. 

 
Коментарі (0)