ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГЗі столичного гаманця підуть кошти на житло 5 тисячам киян

Зі столичного гаманця підуть кошти на житло 5 тисячам киян

У Києві розроблені заходи, які дозволяють зробити доступне житло ще дешевшим. Так, голова КМДА Олександр Попов ініціював надання часткової компенсації з міського бюджету першого внеску на придбання доступного житла киянами.

Крім того, зменшити вартість квадратного метра у новобудовах у перспективі допоможе безкоштовне виділення земельних ділянок під зведення доступного житла тим будівельним компаніям міста, які підпорядковуються київській громаді.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КМДА.

Загалом сьогодні у столиці на квартирній черзі перебуває близько 102 тис. сімей, які давно очікують на житло. Понад 19 тис. родин бажають придбати квартири за доступною ціною. З них майже 5 тис. осіб – відповідають умовам рішення Київради, прийнятого 20 вересня 2012 року, та мають право отримати часткову компенсацію першого внеску на придбання квартири. Серед цих громадян: понад 2,86 тис. працівники організацій та установ комунальної власності зі стажем не менше трьох років, а 2,07 тис. осіб – зі стажем роботи десять і більше років.

Зазначимо, що часткова компенсація вартості житла надається на об’єкти, вартість будівництва 1 кв. метра яких не перевищує розрахункову вартість, встановлену для міста Києва у розмірі 7 тис. грн за 1 кв. м загальної площі.

Відшкодувати частину першого внеску черговики квартирного обліку можуть після здійснення процедури вибору квартири, укладення договорів із забудовником, кредитною угодою з банком та укладенням договору часткової компенсації відсотків з Іпотечним центром ДФСУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)