ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗ травня українцям будуть пропонувати тарифи на газ на рік - НКРЕКП

З травня українцям будуть пропонувати тарифи на газ на рік - НКРЕКП

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ухвалила рішення, згідно з яким з травня українцям запропонують тарифи на газ на рік - так звані річні продукти
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ухвалила рішення, згідно з яким з травня українцям запропонують тарифи на газ на рік - так звані річні продукти. 
 
Про це повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
"НКРЕКП запровадила річний продукт на ринку природного газу для побутових споживачів. Побутовим споживачам надається можливість споживати природний газ протягом року за фіксованою ціною, яка буде пропонуватися постачальниками та діятиме у період з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року", - йдеться у повідомленні.
 
Йдеться про ухвалену на вчорашньому засіданні постанови “Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП” (затвердження змін до Правил постачання та Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам).
 
Постачальники природного газу, як вказано, матимуть можливість пропонувати інші комерційні пропозиції для споживання побутовим споживачам.
 
Ціни на газ у межах базової річної пропозиції постачальники мають оприлюднити до 25 квітня.

“Запровадження річного продукту для побутових споживачів природного газу є надважливим рішенням. З 1 травня поточного року за замовчуванням буде введена річна ціна газу для всіх побутових споживачів. Це позбавить їх турбулентності щодо цінових коливань. При цьому процедура зміни постачальника залишається простою і відкритою, також передбачається можливість для споживача змінювати річний продукт на будь-який інший, що буде пропонуватися постачальником”, — сказав голова Нацрегулятора Валерій Тарасюк. 

Регулятор закликав всіх постачальників природного газу, які здійснюють або мають намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам з 01 травня 2021 року, на необхідність виконання своїх обов’язків щодо проведення розрахунку та оприлюднення у термін до 25 квітня 2021 року на власних вебсайтах ціни на природний газ, який постачатиметься в рамках базової річної пропозиції.

 
Коментарі (0)