ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗ вересня в Києві почнуть евакуювати неправильно припарковані автомобілі

З вересня в Києві почнуть евакуювати неправильно припарковані автомобілі

Починаючи з вересня 2018 року муніципальна інспектори будуть нарівні з поліцейськими законно припиняти порушення правил парковки в столиці

У Київській міськдержадміністрації (КМДА) створено муніципальну інспекція, в якій 150 штатних одиниць. Починаючи з вересня 2018 року муніципальна інспектори будуть нарівні з поліцейськими законно припиняти порушення правил парковки в столиці. Муніципальні інспектори зможуть евакуювати транспортні засоби, які припарковані на велодоріжках, на перехрестях, в зоні пішохідного руху, руху громадського транспорту.

Про це KV стало відомо з програми "День в мегаполісі" на телеканалі "Київ ТВ", яка вийшла в ефір 7 серпня 2018 року.

Вже у вересні в українських містах почнуть працювати норми нового закону про паркуванні і до роботи поліцейських по виявленню порушників приєднаються і муніципальні інспектори. Штрафувати водіїв можна буде заочно, бо порушення фіксуватимуться на фото і відео. Крім того, в окремих випадках автомобілі будуть евакуювати на штрафмайданчик.

Про нові правила паркування розповів в студії "Київ ТБ" виконуючий обов'язки директора КП "Київтранспарксервіс" Олександр Німас (на фото).

За його словами, на сьогоднішній день евакуювати транспортний засіб можуть тільки поліцейські, але новим законом надані такі права і муніципальним інспекторам.

"Муніципалітет зможе евакуювати транспортні засоби, які припарковані на велодоріжках, на перехрестях, в зоні пішохідного руху, руху громадського транспорту", - розповів Олександр Німас.

Чиновник зазначив, що в надзвичайних обставинах, наприклад в зимовий період, муніципальні інспектори зможуть евакуювати залишені водіями уздовж дороги автомобілі, які заважають руху решти транспорту.

За словами Німаса, в КМДА створено муніципальну інспекція, в якій 150 штатних одиниць. Муніципальні інспектори матиме повноваження складання адмінпротоколу до водіїв, які не платять за парковку або паркуються з порушенням правил дорожнього руху, а також зможуть прийняти рішення про евакуацію транспортних засобів, які створюють небезпеку для дорожнього руху.

Як повідомляла раніше KV, 23 грудня 2016 року в ході засідання антикорупційного ради, мер Києва зробив догани своєму заступнику з Київської міськдержадміністрації (КМДА) Іллі Сагайдаку та директору Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергію Майзель. Також Віталій Кличко повідомив про звільнення директора КП "Київтранспарксервіс" Артема Шамрая та про відсторонення від роботи на час триваючої перевірки підприємства виконує його обов'язки Святослава Мельника і ще двох заступників КП "Київтранспарксервіс". Виконувати обов'язки директора цього підприємства до проведення нового конкурсу на посаду головного паркувальника Києва, ймовірно, буде Олександр Шестаков.

 

 
Коментарі (0)