ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗ виробниками ВДЕ з початку року розрахувалися лише на 28%

З виробниками ВДЕ з початку року розрахувалися лише на 28%

З початку року по 20 серпня 2020 року державна компанія «Гарантований покупець» розрахувалася з виробниками електроенергії з поновлюваних джерел на 28 відсотків

З початку року по 20 серпня 2020 року державна компанія «Гарантований покупець» розрахувалася з виробниками електроенергії з поновлюваних джерел на 28 відсотків.

У січні-лютому країна розрахувалася за електроенергію в повній мірі, в березні - на 47 відсотків, в квітні-травні - на 5 відсотків, в червні - на 4 відсотки, в липні - на 3,5 відсотка, в серпні - на 67 відсотків .

З початку 2020 року підприємство придбало майже 6,6 мільйона МВт-година «зеленої» енергії і заплатило 8,9 мільярда гривень за зеленим тарифом.

«Гарантований покупець» купував енергію у «Енергоатома» і «Укргідроенерго». У той же час компанія заборгувала «Укренерго» 19,6 мільйона гривень.

Зараз виробники «зеленої» енергетики подали близько 300 судових позовів проти компанії.

Нагадаємо, що в «Укренерго» розповіли про те, що за перше півріччя 2020 року зазнали збитків на 17 млрд за рахунок виплат за «зеленим тарифом». Точніше, ключовою причиною збитків були названі спеціальні обов'язки (ПСО) по компенсації дефіциту ДП «Гарантований покупець». Вони були покладені на «Укренерго» для виплат коштів виробникам електроенергії.

 

 
Коментарі (0)