ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗ завтрашнього дня населення не зможе перетинати кордони України

З завтрашнього дня населення не зможе перетинати кордони України

Громадяни не зможуть перетинати кордони України з кінця дня 27 березня. Такі заходи вживаються для ефективної боротьби з коронавирусной хворобою COVID-19.
Профільним міністерствам пропонується розробити план з закриття кордонів для будь-яких пасажирських перевезень. Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
Громадяни не зможуть перетинати кордони України з кінця дня 27 березня. Такі заходи вживаються для ефективної боротьби з коронавирусной хворобою COVID-19.
 
З слів прем’єр-міністра, до кінця тижня Кабмін розробить законопроект про заборону пасажирських перевезень через кордони і схвалить його на екстреному засіданні.
 
"Окремо, пропонується розробити план по закриттю кордонів з точки зору будь-яких пасажирських перевезень. У цьому є нагальна необхідність, тому що за останні тижні, ми бачимо, що єдиним джерелом попадання коронавірусу в Україні був потік громадян з-за кордону, і цей потік продовжується. І через це збільшує кількість заражених на цю інфекцію", - повідомив Шмигаль.
 
Тож Мінінфраструктури, Мін’юст, МВС та МЗС, профільним прем’єр-міністрам запропонували до кінця дня п’ятниці розробити і невідкладно надати пропозиції щодо закриття кордонів України для будь-якого пасажирського сполучення або перетинання.
 

"Ми маємо зупинити будь-який пасажирський рух через кордони України в обидві сторони. Прошу таку пропозицію розробити, розрахувати, погодити, і винести – невідкладно зберемо позачергове засідання уряду, щоб ми це рішення затвердили. За необхідності винести на розгляд комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС", - резюмував прем’єр. 

 
Коментарі (0)