ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024За борги перед Вінницькими тепловиками можна залишитись без власного майна

За борги перед Вінницькими тепловиками можна залишитись без власного майна

За борги перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» можна залишитись без власного майна. На підприємстві попереджають, що йтимуть до суду, якщо споживачі ухилятимуться від оплати за надані послуги
За борги перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» можна залишитись без власного майна. На підприємстві попереджають, що йтимуть до суду, якщо споживачі ухилятимуться від оплати за надані послуги, про це повідомила пресслужба підприємства.
 
На підприємстві зазначають, що є випадки, коли споживачі послугу споживають, але договір з «Вінницяміськтеплоенерго» не укладають. Однак усі споживачі, яким надаються послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, зобов’язані вчасно сплачувати за спожите.
 
Для прикладу, нещодавно державна виконавча служба здійснила опис нежитлового приміщення споживача, який заборгував понад 60 тисяч гривень.
 
Судове рішення щодо заборгованості власника нежитлового приміщення було прийнято на користь підприємства. Мова йде про борг у розмірі 62 672, 93 гривень (з яких понад 59 тисяч – це сума заборгованості за спожиті послуги, 2 тис. 667,76 грн – інфляційні, 891,60 грн – 3% річних від простроченої суми заборгованості). Окрім цього, споживач має сплатити судовий збір у розмірі 1921 гривні.
 
До речі, споживач сам звернувся до підприємства наприкінці 2017 року з наміром укласти договір про постачання теплової енергії. КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» сформувало два екземпляри договору та відправили споживачу для підпису. Споживач договір отримав, але не підписав його та не повернув на підприємство, але послуги отримував. Таким чином, на рахунку споживача накопичився борг за спожиті послуги за рік, з 20 лютого 2018-го до 20 лютого 2019 року.
 

На підприємстві зазначають, що у випадку, якщо споживач не уклав договір про надання послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання з теплопостачальним підприємством, йому все одно доведеться сплатити нарахування за спожите. 

 
Коментарі (0)