ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗа два роки «Південний потік» дійде до експлуатації

За два роки «Південний потік» дійде до експлуатації

Росія і Австрія до кінця 2015 року планують отримати всі необхідні дозволи для будівництва «Південного потоку». Введення в експлуатацію австрійського ділянки газопроводу заплановане на 2016 рік.

Ухвалено остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва газопроводу «Південний потік» на території Австрії, який планується прокласти по дну Чорного моря в обхід України. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ВАТ «Газпрому».

Згідно з повідомленням, сьогодні у Відні в рамках візиту президента РФ Володимира Путіна в Австрійську Республіку глава російського газового гіганта Олексій Міллер і генеральний директор компанії OMV Герхард Ройсс підписали Угоду акціонерів спільної проектної компанії South Stream Austria GmbH.

«Угода передбачає взаємодію сторін по реалізації проекту будівництва австрійського ділянки газопроводу «Південний потік» з пропускною здатністю 30-32 млрд куб. м в рік від кордону з Угорщиною до кінцевого пункту в Баумгартені. В рамках підписаної угоди також ухвалено остаточне інвестиційне рішення, засноване на узгоджених критеріях, по будівництву газопроводу на території Австрії», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що сторони планують отримати всі необхідні дозволи для будівництва «Південного потоку» до кінця 2015 року. Введення в експлуатацію австрійського ділянки газопроводу заплановано на кінець 2016 року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, безпрецедентний тиск США і Єврокомісії на учасників проекту з будівництва газопроводу «Південний потік» не зупинило переговори Росії з кожною з країн, де планується прокладання газопроводу.

 
Коментарі (0)