ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЗа «Київводоканал» взялася прокуратура

За «Київводоканал» взялася прокуратура

У «Київводоканалі» недоотримали гроші від будівельного кооперативу за постачання води. Проте, даний інцидент не змусив працівників компанії звернутися до суду. У екопрокуратурі вбачають у цьому загрозу невиконання водоканалом обов’язків перед населенням.

ПАТ «Київводоканал» недоотримав понад 1 млн грн через халатність службових осіб товариства. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури.

Зокрема, до «Київводоканалу» не дійшли кошти від житлово-будівельного кооперативу за надані послуги з постачання питної води. Загальна сума недоотриманих грошей перевищила 1 млн грн.

«Встановлено, що керівництво столичного водоканалу, знаючи про таку заборгованість, вчасно не звернулося до суду, щоб стягнути з кооперативу несплачені кошти. Вказане свідчить про порушення вимог законів службовими особами товариства», – йдеться в повідомленні.
 
У прес-службі підсумували, що така бездіяльність працівників компанії створює загрозу невиконання цим товариством своїх обов’язків перед населенням міста Києва.
 
«У зв’язку з чим, Київською міжрайонною екологічною прокуратурою розпочато перевірку діяльності «АК «Київводоканал» щодо додержання вимог законів при здійсненні водопостачання, водовідведення та з питань повноти і своєчасності розрахунків за надання вказаних послуг», – додали у повідомленні.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на сайті «Київводоканалу» можна подивитися фотографії та адреси приватних будинків, власники яких заборгували за послуги водопостачання та/чи водовідведення. Окрім того, в опублікованій інформації містяться дані про розмір заборгованості.
 
Коментарі (0)