ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗа комунальними підприємствами фіксують фінансові втрати

За комунальними підприємствами фіксують фінансові втрати

У діяльності одного з комунальних підприємств Київщини були зафіксовані порушення. Фінансові втрати оцінюють в 600 тис. грн.

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності КП «Готельно-гуртожитковий комплекс» фахівці Держфінінспекції в Київській області виявили порушення на суму більш як 600 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, бухгалтерська служба комплексу не дотримувалась законодавства із оплати праці, через що зайво витрачено 315 тис. грн.

Окрім того, посадові особи комплексу за завищеною вартістю оплатили будівельні роботи та зайво сплатили за послуги оренди приміщення, що призвело до незаконного витрачання більш як 100 тис. грн.

Також виявлено, що КП «Готельно-гуртожитковий комплекс» не отримав доходів від оренди на суму 189 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 2 посадових осіб комплексу притягнуто до адміністративної відповідальності, а про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, подібні порушення були помічені також за комунальними підприємствами у Дніпропетровській, Черкаській областях та м. Києві.

 
Коментарі (0)