ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМиколаївських комунальників зловили на порушеннях

Миколаївських комунальників зловили на порушеннях

Миколаївські комунальні підприємства працюють з порушеннями. Держфінінспекція області виявила втрати на суму понад 500 тис. грн.

Під час ревізії КП «Миколаївелектротранс» фахівці Держфінінспекції в Миколаївській області виявили порушення, які призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму більш як 500 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, через те, що посадові особи підприємства своєчасно не вжили заходів щодо стягнення заборгованості із боржників, втрачено можливість отримати доходів на суму 187 тис. грн.

Окрім того, посадові особи підприємства за заниженою орендною ставкою надали в оренду майно, не стягнули із замовника коштів за виконані роботи із демонтажу трамвайної колії, не пред'являючи претензій постачальнику, власним коштом доукомплектували придбаний тролейбус тощо. Це призвело до втрат фінансових ресурсів на суму майже 270 тис. грн.

Також фінінспектори виявили нецільове використання 4 га землі господарського призначення.

За недотримання законодавства 11 посадових осіб КП «Миколаївелектротранс» притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано УДСБЕЗ УМВС України в Миколаївській області та Миколаївську міську раду з ініціюванням дострокового розірвання контракту з керівником підприємства.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, подібні порушення були помічені також за комунальними підприємствами у Дніпропетровській, Черкаській областях та м. Києві.

 
Коментарі (0)