ГоловнаКиївські будніЕнергозбереженняЗа минулий рік у Києві 34 домогосподарства встановили сонячні станції

За минулий рік у Києві 34 домогосподарства встановили сонячні станції

У 2021 році власники домашніх сонячних електростанцій Києва сумарно заробили 10,8 млн грн на «зеленому» тарифі, що на третину більше, ніж у 2020-му
У 2021 році власники домашніх сонячних електростанцій Києва сумарно заробили 10,8 млн грн на «зеленому» тарифі, що на третину більше, ніж у 2020-му. У Києві 251 приватна сонячна станція.  
 
За 2021 рік просьюмери (домогосподарства, що самостійно виробляють електроенергію для своїх потреб, а надлишок продають у мережу) столиці сумарно виробили 3 млн кВт·год «чистої» енергії, тоді як у 2020-му об’єм генерації становив 2,5 млн кВт·год. Частину виробленої електроенергії домогосподарства використали для власних потреб, а надлишок продали в мережу за «зеленим» тарифом. 
 
За минулий рік у Києві 34 домогосподарства встановили сонячні станції. Загалом найбільше станцій встановлено у Дарницькому (59) і Голосіївському (44) районах. 
 

За даними Держенергоефективності, в Україні на кінець 2021 року нараховується близько 45 тисяч домогосподарств, які встановили сонячні панелі. Загальна потужність таких СЕС – понад 1,2 ГВт, що майже вп’ятеро перевищує потужність однієї з найбільших промислових сонячних станцій Європи – Покровської СЕС у Дніпропетровській області. 

 
Коментарі (0)