ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗа неякісну підготовку звітів експертні організації можуть бути позбавлені свого статусу

За неякісну підготовку звітів експертні організації можуть бути позбавлені свого статусу

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України посилило відповідальність експертних організацій.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України посилило відповідальність експертних організацій. 
 
Тепер за неякісну підготовку та надання експертних звітів вони можуть бути позбавлені свого статусу. 
 
Відповідні зміни затверджені наказом Мінрегіону від 31.10.2018 № 288 “Про внесення змін до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 15 серпня 2017 року № 204”. 
 
Він був опублікований в Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №1/2019.
 
Експертиза грає дуже важливу роль на стадії проектування і будівництва об’єктів. І саме від її якості у багато чому залежить безпека майбутніх будівель. 
 
Згідно з наказом, одним із головних критеріїв, яким мають відповідати експертні організації, є дотримання законодавства у сфері містобудівної діяльності, ДБН, стандартів та інших нормативних актів при підготовці та наданні експертних звітів. Відповідно до цього критерію Держархбудінспекція здійснюватиме перевірки експертних організацій щодо дотримання цих вимог у наданих ними звітах.
 

Наказ набрав чинності 21 грудня 2018 року. 

 
Коментарі (0)