ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗа п’ять місяців поточного року міжнародні резерви України зросли на 14%

За п’ять місяців поточного року міжнародні резерви України зросли на 14%

Міжнародні резерви України на 1 червня 2017 року становили 17 617,7 млн дол. (в еквіваленті) за попередніми даними. За п’ять місяців поточного року вони зросли на 14%, у тому числі за травень — на 3%
За п’ять місяців 2017 року міжнародні резерви України зросли на 14% і становлять наразі 17,617  млрд доларів, повідомляє прес-служба НБУ.
 
“Міжнародні резерви України на 1 червня 2017 року становили 17 617,7 млн дол. (в еквіваленті) за попередніми даними. За п’ять місяців поточного року вони зросли на 14%, у тому числі за травень — на 3%”, — йдеться у повідомленні.
 
Як і в попередні місяці, у травні збільшення резервів відбувалося здебільшого завдяки сприятливій для вітчизняного експорту ситуації на світових сировинних ринках, яка дозволяла Національному банку проводити купівлю валюти і водночас не протидіяти тенденції до зміцнення національної валюти. Завдяки цьому чиста купівля валюти Національним банком у травні становила 521,2 млн дол.
 
“Зокрема, протягом місяця Національний банк у травні викупив на міжбанківському валютному ринку 525,2 млн дол. (з них 266 млн дол. — за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу). Разом з тим, Національний банк здійснив продаж 4 млн дол. шляхом інтервенцій у формі запиту найкращого курсу. Жодного валютного аукціону з продажу валюти у травні проведено не було”, — повідомляють у прес-службі НБУ.

Також зазначається, що збільшенню резервів минулого місяця сприяло надходження коштів на користь Уряду від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті, у сумі 38,1 млн дол., а також від Єврокомісії у сумі 8 млн євро. 

 
Коментарі (0)