ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЗа пластиковий посуд планують штрафувати до 170 тисяч гривень

За пластиковий посуд планують штрафувати до 170 тисяч гривень

За розповсюдження пластикового посуду в Україні каратимуть величезними штрафами

 

За розповсюдження пластикового посуду в Україні каратимуть величезними штрафами.

На розгляді Верховної Ради перебуває законопроєкт про заборону використання одноразового посуду та інших виробів з пластику. Після його схвалення в Україні почнуть діяти величезні штрафи за таке порушення аж до 170 тисяч гривень.

Відповідний законопроєкт №6077 зареєстрований у парламенті ще 21 вересня. Про те, що передбачено в цьому документі, агентству розповів міністр захисту довкілля Роман Абрамовський.

Передовсім забороненими стануть ті вироби з пластику, які не є життєво необхідними та вже представлені на українському ринку більш екологічними альтернативами. Також і та продукція, відходи з якої важко зібрати й фактично неможливо переробити.

У запропонованому законопроєкті передбачені заборони на виробництво, ввезення на територію України та введення в обіг низки одноразових виробів:

соломинки,

пластикові виделки,

ложки,

ножі,

палички,

шпажки,

тарілки,

стакани,

гігієнічні ватні палички тощо.

Також заборона стосуватиметься продукції зі спіненого пінополістиролу. При нагріванні цей матеріал виділяє отруйні канцерогенні речовини, що впливають на здоров'я людини.

Під забороною опиняться й вироби з оксобіорозкладного пластику, який взагалі є дуже небезпечним. Він містить домішки, що пришвидшують розпад на мікропластик, а отже останній ще швидше потрапляє в довкілля, а відповідно в організми тварин і людей.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)