ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗа програмою 5-7-9% видано 1,8 млрд грн кредитів

За програмою 5-7-9% видано 1,8 млрд грн кредитів

За даними Міністерства фінансів, у рамках держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%" уповноважені банки за минулий тиждень уклали 110 нових кредитних угод

За даними Міністерства фінансів, у рамках держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%" уповноважені банки за минулий тиждень уклали 110 нових кредитних угод на загальну суму 324 млн грн. Загалом станом на 20 липня видано 1250 кредитів на 1.775 млрд грн.

Як зауважує Мінфін, найбільше активізують програму угоди в частині рефінансування раніше наданих кредитів. Портфель рефінансованих кредитів - 1.07 млрд грн. Сума заявок на рефінансування склала 5.6 млрд грн з моменту запуску цього антикризового продукту.

"Утім попит підприємців на інвестиційні кредити, з яких програма починалася, залишається високим. Загальна сума заявок на інвестиційні кредити склала 4.84 млрд грн. А портфель наданих кредитів в рамках цього продукту Програми сягнув вже 687.4 млн грн", - зазначають в міністерстві.

Як уточнюється, кожен другий (55%) кредит на умовах програми «Доступні кредити 5-7-9%» отримують підприємства, які працюють у сільському господарстві. 14% виданих позик припадає на підприємців зайнятих в переробній промисловості, 12% - бізнес в оптовій та роздрібній торгівлі.

Майже кожен десятий підприємець, який отримав кредит за умовами програми «Доступні кредити 5-7-9%», має або харківську, або київську, або сумську прописку. Дещо поступились лідерам бізнесмени з Вінниччини (7% угод). Найменше кредитних угод за умовами програми «Доступні кредити 5-7-9%» укладено в Івано-Франківській, Миколаївській, Закарпатській, Донецькій та Херсонській областях (по 1% угод, відповідно).

На сьогодні позику в рамках держпрограми можна отримати в 18-ти банках.

 

 
Коментарі (0)