ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗа прозорістю дій «Укренерго» слідкує міжнародна організація

За прозорістю дій «Укренерго» слідкує міжнародна організація

Міжнародна організація CoST (Construction Sector Transparency Initiative) перевірили проекти «Укренерго».

 

Міжнародна організація CoST (Construction Sector Transparency Initiative) перевірили проекти «Укренерго».

Верифікатори міжнародної організації CoST днями перевірили хід будівництва нового автотрансформатора на підстанції «Чернівецька». 

Про це повідомляє УНН з посиланням на інформацію на Facebook-сторінці організації.

«7 липня верифікатори CoST Ukraine у рамках спільного з НЕК «Укренерго» - NPC Ukrenergo пілотного проекту «Встановлення третього автотрансформатора 330/110/35 кВ на підстанції 330 кВ «Чернівецька» здійснили офіційний виїзд на місце будівництва. Команда CoST вже опрацювала 35 документів, з яких лише 14% (5 документів) – перебувають у вільному доступі, а 86% (30 документів) – не є публічною інформацією, але були надані інженерам CoST у рамках співпраці з «Укренерго» та з метою забезпечення прозорості та підзвітності виконання проекту», - йдеться у повідомленні.

Метою візиту верифікаторів CoST на підстанцію було фіксування обсягів виконаних робіт та поставленого обладнання, а також порівняння реально існуючої ситуації на об’єкті із описаними у проектно-кошторисній документації будівельними рішеннями.

«Підкреслимо, що публікацію верифікаційного звіту за пілотним проектом з «Укренерго» заплановано на початок вересня 2017 року», - додали у CoST Ukraine.

Таким чином, верифікатори CoST залучені «Укренерго» для спільного контролю за прозорістю реалізації перевірили наступні 7 проектів:

- Установка третього автотрансформатора 330/110/35 кВ на підстанції "Чернівецька";

- Технічне переоснащення ПС 330 кВ «Житомирська»;

- Технічне переоснащення ПС 330 кВ «Черкаська»;

- Технічне переоснащення ПС 330 кВ «Суми»;

- Технічне переоснащення ПС 330 кВ «Кременчук»;

- Технічне переоснащення ПС 330 кВ «Новокиївська»;

- Технічне переоснащенняоснащення ПС 330 кВ «Жовтнева».

Нагадаємо, рішення про будівництво третього автотрансформатору на підстанції «Чернівецька» зумовлено ростом споживання електроенергії та фізичним зносом старого обладнання. Існуючі два автотрансформатори в пікові години споживання електроенергії працювали з перенавантаженнями, що негативно позначалося на електроживленні регіону.

Зазначимо, що CoST - добровільна Ініціатива широкого кола зацікавлених сторін - CoST (Construction Sector Transparency Initiative) із секретаріатом у Лондоні (Велика Британія) призначена для забезпечення прозорості та підзвітності будівництва, яке здійснюється за рахунок публічних коштів. Основні заходи Ініціативи спрямовані на забезпечення публічного доступу до інформації щодо планування, реалізації та контролю за виконанням будівництва проектів інфраструктури, а також на верифікацію достовірності та повноти цієї інформації.

Меморандум про співпрацю був підписаний 27 жовтня 2016 року між ДП «НЕК «Укренерго», Національним секретаріатом Ініціатива CoST та Transparency International Україна. Органом керування CoST є Консультативно-наглядова група – незалежна багатостороння група партнерів для координації та моніторингу впровадження ініціативи  в Україні.

 

 
Коментарі (0)