ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗа рахунок кредиту ЄБРР та ЄІБ розширять Харьківський метрополітен

За рахунок кредиту ЄБРР та ЄІБ розширять Харьківський метрополітен

Міністр фінансів України Олександр Данилюк підписав від імені України угоди стосовно реалізації проекту «Розширення метрополітену у місті Харкові» з ЄБРР та Європейським інвестиційним банком.
Вчора, 11 грудня Міністр фінансів України Олександр Данилюк підписав від імені України угоди стосовно реалізації проекту «Розширення метрополітену у місті Харкові» з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком.
 
Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк надають Україні кредит у розмірі 160 млн євро кожен з подальшим рекредитуванням Міністерством фінансів коштів комунальному підприємству «Харківський метрополітен».
 
Метою проекту є поліпшення транспортного обслуговування жителів Харкова, збільшення довжини Олексіївської лінії харківського метрополітену на 3,47 км та введення в експлуатацію двох станцій та електродепо «Олексіївське».
 
Під час підписання угод Міністр фінансів України Олександр Данилюк сказав: «Покращення транспортної інфраструктури є одним з пріоритетів нашого Уряду. Цей проект з модернізації харківського метрополітену є важливою частиною більшого плану міського розвитку. Проект створить робочі місця для місцевих жителів, сприятиме розвитку мережі громадського транспорту та підвищить рівень комфорту для кожного мешканця міста».
 
Реалізація проекту «Розширення метрополітену у місті Харкові» дасть:
 
- розвиток транспортної інфраструктури Харкова;
- підвищення якості обслуговування пасажирів на громадському транспорті;
- поліпшення екологічної ситуації у місті;
- створення нових робочих місць на підприємствах міста та збільшення завантаження вітчизняних промислових потужностей пов’язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт та послуг для будівництва метрополітену;
- втілення новітніх енергозберігаючих технологій на громадському транспорті. 
 
Коментарі (0)