ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗа рік в Україні запустили 68 біогазових станцій

За рік в Україні запустили 68 біогазових станцій

При цьому 50 біогазових електростанцій продають електроенергію за «зеленим» тарифом

 

 

 

З введених у 2020 році в Україні біогазових станцій 28 виробляють біогаз з агросировини, 27 – працюють на біогазі полігонів твердих побутових відходів, 9 – виробляють біогаз в результаті анаеробного очищення промислових стічних вод, ще на одній біогаз отримують з осаду господарсько-побутових стічних вод, а ще три станції призначені для виробництва генераторного газу (класифікуються як біогазові станції).

Як повідомляє Біоенергетична асоціація України на своїй сторінці у Facebook, при цьому 50 біогазових електростанцій продають електроенергію за «зеленим» тарифом.

Зазначається, що загальне споживання агросировини для виробництва біогазу склало близько 1,8 млн тонн у формі свіжої маси.

Загальний обсяг отриманого дигестату склав близько 78 тис. тонн за сухою речовиною. Дигестат – це продукт біоконверсії органічних матеріалів у процесі метанового бродіння. В результаті органічна речовина розпадається до більш простих органічних сполук, мінералізованих речовин, мікробної біомаси і біогазу, що складається переважно з метану (55-70%) і вуглекислого газу (30-45%).

Станом на кінець 2020 року в Україні загальна встановлена електрична потужність когенераційних установок на біогазі склала близько 105 МВт, з них 103,364 МВт працюють за «зеленим» тарифом, а сумарне виробництво біогазу – 230 млн кубометрів.

 

 

 
 
Коментарі (0)