ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗа розкрадання металу з електроопор «світить» 15 років в’язниці – МВС

За розкрадання металу з електроопор «світить» 15 років в’язниці – МВС

Якщо подібні дії мали наслідком загибель людини, зловмисника може очікувати до 15 років в’язниці

Останнім часом на території держави були встановлені факти умисного пошкодження об'єктів електроенергетики. Це спонукало керівників правоохоронних органів провести наради щодо можливого попередженні подібних протиправних дій.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі МВС.

Як зазначається в повідомленні, прикрі випадки мали місце у Запорізькій та Дніпропетровській області. Зокрема, поблизу с. Комісарівка П’ятихатського району під час обстеження електроопор було встановлено відсутність кріплень розтяжок на декількох з них. Вжитими оперативно-розшуковими заходами зловмисники, причетні до демонтажу опор ліній електропередач, наразі затримані правоохоронцями. Стосовно них порушені кримінальні справи за різними частинами ст. 194-1 (Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Якщо ж подібні дії мали наслідком загибель людини, зловмисника може очікувати до 15 років в’язниці. Слідство за даними кримінальними справами триває, подальшу долю затриманих вирішить суд.

Відтепер охорону громадського порядку на території розташування об’єктів енергетики щодоби здійснює близько 12,5 тисяч правоохоронців та представників громадськості. Не залишаться поза увагою міліції і пункти приймання металобрухту, де буде перевірятися законність здійснення підприємницької діяльності їх власниками з метою виявлення та запобігання фактам крадіжок металоконструкцій з об’єктів електроенергетики.

Міністерство внутрішніх справ України звертається до громадян із закликом не бути байдужими до подібних фактів. «Пам’ятайте, що завдяки таким шукачам легкої наживи наступним знеструмленим будинком може стати саме ваш. У разі, якщо ви стали свідком таких протиправних дій, терміново повідомте органи внутрішніх справ про будь-які спроби пошкодження об'єктів електроенергетики, адже від цього залежить і ваші добробут та безпека», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляла «У.К.», у Великобілозерському  районі Запорізької області, неподалік від м. Енергодар, 26 січня сталося падіння опори електропередач. Внаслідок цього ЗАЕС довелося знизити потужність на 40 Мвт (з 5040 до 5000 Мвт) та тимчасово відключити енергоблок №6. За попередніми даними причина падіння опори – розкрадання металевих конструкцій.

 

Ольга Гальчинська 

 
Коментарі (0)