ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗа що можуть позбавити субсидії

За що можуть позбавити субсидії

У минулому році не раз мінялися умови надання та позбавлення субсидій споживачів житлово-комунальних послуг. Нарешті влада визначилася з вичерпним списком причин, за якими можуть припинити нараховувати субсидії громадянам.

У минулому році не раз мінялися умови надання та позбавлення субсидій споживачів житлово-комунальних послуг. Нарешті влада визначилася з вичерпним списком причин, за якими можуть припинити нараховувати субсидії громадянам.

У «Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг» зазначено, що громадянам загрожує позбавлення субсидій в наступних 5 випадках:

Позбавлення субсидії за борги - при несплаті за фактично спожиті житлово-комунальні послуги, якщо їх вартість перевищує надану субсидію. Інформацію про такі несплати в Управління по соціальному захисту населення (УПСЗН) повинні надавати ЖЕКи, житлові кооперативи та ОСББ до 10 числа місяця, наступного за місяцем, в якому виник борг.

Цей пункт, правда, має 2 виключення:

* Підтверджена документально затримка виплати зарплати або пенсії;

* Оскарження заборгованості в судовому порядку.

Позбавлення субсидії при виявлення недостовірних даних про доходи споживача, його майновий стан (наприклад, отримання відомостей про покупку дорогих товарів і послуг), які призвели до виплати необгрунтованої субсидії.

Позбавлення субсидії в разі, якщо під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства соціальний інспектор виявив ознаки порушень, які призвели до виплати необгрунтованої субсидії.

Позбавлення субсидії при зміні її одержувачем місця проживання, або появі інших обставин, які унеможливлюють виплату субсидії (наприклад, смерть одержувача).

Особиста заява уповноваженого власника або орендаря житла.

Для відновлення отримання субсидії, надання якої було призупинено через борги, для початку необхідно погасити заборгованість або скласти договір про її реструктуризацію з компанією-постачальником житлово-комунальних послуг.

Суми субсидій, необгрунтовано нарахованих у зв'язку з умовами, викладеними в пунктах 2 і 3, повертаються на вимогу УПСЗН або непосредственрно одержувачем, або списанням коштів з його особистих рахунків в компаніях, що надають житлово-комунальні послуги.

 
Коментарі (0)