ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗа звільнення під час карантину роботодавців чекає кримінальна відповідальність

За звільнення під час карантину роботодавців чекає кримінальна відповідальність

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч НМДГ (34 000 - 51 000 грн) або позбавлення права обіймати певні посади

 

Керівникам, які незаконно звільняють працівників під час карантину, загрожує штраф до 51 тис. грн або позбавлення права обіймати певні посади. Про це повідомив заступник Голови Нацполіціі Максим Цуцкірідзе.

Так, у разі незаконного звільнення працівники можуть звертатися на 102 або писати заяву в поліцію за статтею 172 КК (Грубе порушення законодавства про працю).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч НМДГ (34 000 - 51 000 грн) або позбавлення права обіймати певні посади. Також керівників можуть позбавити права займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або покарати виправними роботами на строк до двох років.

Також заступник голови Нацполіції запевнив, що правоохоронці будуть оперативно реагувати на порушення трудового законодавства і притягати порушників до кримінальної відповідальності.

Відзначимо, санкцією частини другої ст.172 КК передбачено, що ті самі дії, якщо вони вчинені повторно, або щодо неповнолітнього, вагітної жінки, одинокого батька, матері або особи, яка їх замінює і виховує дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю, - караються штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч НМДГ (51 000 - 85 000 грн) або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.

 

 
Коментарі (0)