ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗаборгованість підприємств перед «Нафтогазом» склала 21,5 млрд грн

Заборгованість підприємств перед «Нафтогазом» склала 21,5 млрд грн

В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 535 млн грн (2,5%)

Заборгованість  підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за використаний природний газ збільшилась на 535 млн грн (2,5%) та складає 21,5 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

Станом на 13 вересня 2016 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 21,5 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 535 млн грн (2,5%).

Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 18,0 млрд грн, з них за 2016 р. — 2,8 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість збільшилась на 409 млн грн (2,3%).

В свою чергу заборгованість промислових підприємств-боржників збільшилась на 22 млн грн (1,9%) та складає 1 198 млн грн.

Зокрема «Нафтогаз» планує припинити постачання газу на дані підприємства.

«Нафтогаз проводить дії щодо припинення постачання газу та стягнення заборгованості з боржників згідно з чинним законодавством. По усім підприємствам-боржникам отримані судові рішення про стягнення боргу, Нафтогаз очікує на виконання цих рішень», - йдеться у повідомленні.

 

 
Коментарі (0)