ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗаборгованість по виплаті заробітних плат минулого року складає понад 3 млрд грн

Заборгованість по виплаті заробітних плат минулого року складає понад 3 млрд грн

Заборгованість по виплаті заробітних плат минулого року зросла до 3 млрд 130 млн гривень, про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова
Заборгованість по виплаті заробітних плат минулого року зросла до 3 млрд 130 млн гривень, про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час презентації своєї щорічної доповіді про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2020 рік.
 
"Продовжує порушуватися право на оплату праці. Заборгованість по заробітних платах зросла до 3 млрд 130 млн грн. Нарешті, через проведену роботу, все ж таки, урядом прийнято рішення і створено міжвідомчу робочу групу 28 жовтня 2020 року і 17 грудня було перше засідання. Така комісія з вирішення питань заборгованості не збиралася майже три роки", - зазначила вона.
 
За словами омбудсмена, багато пенсіонерів перебувають нижче межі монетарної бідності через невідповідність прожиткового мінімуму, встановленого законом, фактичному його розміру.
 
"Моя рекомендація у щорічній доповіді 2019 року щодо встановлення прожиткового мінімуму в розмірі не нижче фактичного, не виконана, і законом "Про державний бюджет на 2021 рік" розмір прожиткового мінімуму вдвічі менший, ніж фактично в цінах січня 2021 року", - зауважила Денісова.
 

Також моніторинг засвідчив порушення прав громадян на пільги під час карантину через призупинення або обмеження пільгового проїзду громадян у громадському транспорті. Як зауважила Уповноважений ВР з прав людини, після її втручання таке право було поновлено. 

 
Коментарі (0)