ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗаборгованість українців за житлово-комунальні послуги становить понад 15 млрд грн

Заборгованість українців за житлово-комунальні послуги становить понад 15 млрд грн

В Україні заборгованість з виплати за житлово-комунальні послуги, включаючи електроенергію, на кінець вересня становлять понад 15 млрд грн.

В Україні заборгованість з виплати за житлово-комунальні послуги, включаючи електроенергію, на кінець вересня становлять понад 15 млрд грн. 

Про це повідомляється на офіційному сайті Державної служби статистики.

У відомстві зазначили, що на кінець вересня 2016 р. заборгованість населення зі сплати за централізоване опалення та гаряче водопостачання становила 4,8 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій — 2,5 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення — 1,9 млрд грн, за газопостачання — 2,4 млрд грн, за вивезення побутових відходів — 0,4 млрд грн, за електроенергію — 3,1 млрд грн.

Зокрема середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт/год), на одного власника особового рахунку у вересні 2016р. становили 526,3 грн.

У той же час, українці у вересні сплатили за житлово-комунальні послуги 3,1 млрд грн (74,1% нарахованих за цей період сум), за електроенергію — 1,6 млрд грн (99,6% нарахованих за цей період сум).

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
01 Листопада 2016 p. 21:56
Київводоканал", починаючи з травня 2016 р. штучно поприписував борги побутовим споживачам. Далеко не всі добилися, щоб помилково приписаний борг не зазначався у платіжці. "Київгаз" вже більше року мухлює із штучними приписуваннями боргу, - вони там хотять , щоб споживачі у свій власний час та за власний рахунок до них приїздили та підписували їхні договори. Аналогічно штучно приписують борги і інші надавачі компослуг.