ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗаборгованість з різниці в тарифах погасять мільярдами

Заборгованість з різниці в тарифах погасять мільярдами

Мінрегіон роз’яснює ситуацію щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах, попри неприйняття змін до Закону України «Про державний бюджет на 2013 рік» стосовно цього питання.

Мінрегіон вносить ясність у питання погашення заборгованості з різниці в тарифах. Так, відповідно до  пункту 1 статті 14 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» на погашення відповідних заборгованостей передбачено 5,125 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, теплопостачання виділено 3,47 млрд грн; на послуги з теплопостачання – 1,66 млрд грн.

На виконання зазначеного закону Мінрегіоном, як головним розпорядником бюджетних коштів, розроблено Порядок та умови надання у 2013 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися і постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, затверджений постановою Кабінету Міністрів від 20 марта 2013 року №167.

Станом на 4 червня 2013 року Мінрегіоном отримано від місцевих фінансових органів реєстри договорів про організацію взаєморозрахунків з погашення різниці в тарифах на суму 87,6 млн грн на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.

Відомством передано реєстри та договори про організацію взаєморозрахунків з погашення різниці в тарифах до Міністерства фінансів на суму 63,1 млн грн.

Станом на 3 червня 2013 року профінансовано субвенції на суму  
51,53 млн грн, у тому числі: за електроенергію – 10,09 млн грн; податкові зобов’язання – 41,44 млн грн.

Наразі Мінрегіоном формується ще один реєстр договорів про організацію взаєморозрахунків з різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення в обсязі 24,5 млн грн для подання Міністерству фінансів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховна Рада не змогла внести зміни до Закону України «Про державний бюджет на 2013 рік» (щодо наповнення джерел субвенції для погашення різниці тарифів). За відповідний законопроект №2412 проголосувало 195 із необхідних 226 народних депутатів.

 
Коментарі (0)