ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗабудова столиці набирає обертів

Забудова столиці набирає обертів

Темпи будівництва у столиці впродовж першого півріччя поточного року майже вдвічі перевершили показники за аналогічний період 2009 року.

За останні шість місяців Київ збудував 550,827 тис. кв. м. житла, тобто більше, аніж будь-коли за всю історію свого існування.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі КМДА.

За словами голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, місту вдалося перевершити навіть рекорд минулого року. Нагадаємо, торік в столиці було введено в експлуатацію 1,501 млн кв. м, що перевищує досягнення будівницва соціалістичних часів.

«Лише впродовж першого півріччя в Києві спостерігається зростання обсягів будівництва житла на 3,4% у порівнянні з минулим роком. А минулий рік, як пам’ятаєте, був рекордним. Якщо ж ми порівняємо темпи будівництва із обсягами 2009 року, то побачимо, що маємо зростання на 50%. Ми набрали інтенсивні темпи будівництва і плануємо їх збільшувати й надалі», – наголосив Олександр Попов.

За його словами, пожвавлення галузі будівництва в Києві мусить відбутися й завдяки впровадженню програми «Доступне житло.

«Попереду дуже цікаві перспективи. Минулого року ми досягли найвищих показників соціалістичних часів і збудували 1,5 млн кв.м житла. Київ будується, розвивається і наші головні досягнення – ще попереду. Наша мета – аби кожен киянин мав достойне житло, та вільний доступ до дитячого садку, школи, лікарні, культурних та спортивних закладів поряд із домом», – підкреслив Олександр Попов.

 
Коментарі (0)