ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗабудовникам можуть нав'язати нові зобов'язання

Забудовникам можуть нав'язати нові зобов'язання

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг пропонує зобов'язати забудовників отримувати письмову згоду управителя ФФБ за вибором страховика.

Забудовник до укладення договору страхування зобов'язаний отримати письмову згоду керуючого Фонду фіксування будівництва (ФФБ) з вибору конкретного страховика. Про це йдеться в законопроекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо способів забезпечення виконання зобов'язань перед інвесторами», - інформує «Інтерфакс-Україна».

Договір страхування укладається протягом 10 робочих днів з дати укладення договору між забудовником та управителем ФФБ. Дата закінчення дії договору страхування визначається за згодою сторін, не може закінчитися раніше ніж через 12 місяців після запланованої дати введення в експлуатацію об'єкта будівництва.

Страховим випадком є набрання законної сили рішення суду про невиконанні чи неналежному виконанні забудовником зобов'язання з передачі об'єктів інвестування довірителям.

Таке рішення може бути ухвалене за зверненням довірителів або керуючого у зв'язку з неприйняттям об'єкта будівництва в експлуатацію протягом 12 місяців від запланованої дати введення об'єкта будівництва в експлуатацію.

Страхова сума, в межах якої страховик зобов'язаний провести страхові виплати, визначається вартістю зобов'язань довірителів щодо внесення коштів до ФФБ. Страхова виплата, яка здійснюється в інтересах довірителя, дорівнює сумі внесених довірителем до ФФБ коштів та розміру його непрямих збитків.

Страховик, який здійснив страхову виплату, має право зворотної вимоги (регресу ) до винної сторони.

 
Коментарі (0)