ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗабудовників оштрафували на десятки мільйонів гривень

Забудовників оштрафували на десятки мільйонів гривень

Держархбудінспекція виявила порушення на 3 тисячах будівельних об'єктів або на 30% перевірених. Через це забудовників оштрафували на понад 30 мільйонів гривень.

Державна архітектурно-будівельна інспекція (Держархбудінспекція) України з початку року провела більше 10 тис. перевірок дотримання забудовниками містобудівного законодавства, за результатами яких стягнула штрафів на суму 31,3 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

У Держархбудінспекції також зазначили, що з початку року в ході перевірок порушення були виявлені на 3 тис. об'єктах або на 30% перевірених. При цьому найбільше порушень було виявлено в Одеській (377), Київської (371), Рівненській (234), Вінницькій (230), Миколаївській (206) областях.
 
При цьому, із загальної кількості перевірок 560 склали планові заходи контролю та 9,4 тис. – позапланові перевірки.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Верховній Раді зареєстрували законопроект №2402а «Про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників (наймачів) квартир в багатоквартирних житлових будинках». Відповідний документ спрямований на впровадження системи обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників (наймачів) квартир в багатоквартирних житлових будинках.
 
Коментарі (0)