ГоловнаПослугиБудівництвоУряд спростив субсидії для певних категорій громадян

Уряд спростив субсидії для певних категорій громадян

Громадянам, які не встигли оформити документи для отримання житлових субсидій спрощено процедуру отримання такої державної компенсації. Відтак, пільги на ЖКП нараховуватимуть навіть за півроку з моменту отримання права на субсидію.

Кабінет Міністрів спростив механізм надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для громадян, які не встигли вчасно оформити державну компенсацію Відповідне рішення закріплено в Постанові Кабміну №570 від 5 серпня, яка було опублікована вчора.

Відтак, громадянам, котрі не встигли подати заяву на отримання субсидій на ЖКП нараховуватимуть компенсації з моменту отримання права на субсидію, однак не більше, ніж за шість місяців до звернення. Раніше, такий механізм діяв терміном до трьох місяців.

«У Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» у першому реченні абзацу третього пункту 7 слова, «яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги», виключити; в абзаці сьомому пункту 14 слова «три місяці» замінити словами «шість місяців», - йдеться в тексті Постанови.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, обленерго зобов’язали надрукувати та розіслати населенню документи на субсидії. Виконати доручення необхідно протягом цього місяця. Про результати роботи енергопостачальні компанії будуть звітувати 1 вересня.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Серпня 2015 p. 13:23
Багато українців взагалі не мають ні пенсії, ні зарплати , звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ, живуть по декілька років випадковими підробітками та за рахунок допомоги від інших членів сім"ї. Тобто , держава позбавила їх засобів існування, і немає їм ні пільг, ні субсидій від держави.