ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЗафіксовано пошкодження Південно-Донбаського водогону в районі міста Ясинуватої

Зафіксовано пошкодження Південно-Донбаського водогону в районі міста Ясинуватої

В результаті супутникового дослідження тимчасово окупованої території Донецької області було зафіксовано значне пошкодження Південно-Донбаського водогону
В результаті супутникового дослідження тимчасово окупованої території Донецької області було зафіксовано значне пошкодження Південно-Донбаського водогону, повідомляє прес-служба МТОТ.
 
Зокрема, на супутникових знімках видно заповнення водою кар’єра площею водної поверхні близько 24 000 м² (станом на 09.04.2018) в районі Ясинуватської розв’язки (1 400 м від Донецької фільтрувальної станції). Також на знімках зафіксовано заболочування території поблизу траси водогону.
 
Пошкодження Південно-Донбаського водогону в районі промислової зони м. Авдіївка Донецької області, ймовірно виникли внаслідок застосування важкого озброєння. На супутникових знімках 2018 року можна побачити значний водовилив, якого не було у 2016 році.
 
Це в свою чергу негативно впливає на забезпечення водою населення як на окупованих територіях (м. Докучаєвськ) так і на підконтрольних Уряду України територіях (Маріуполь, Волноваха, Вугледар, Новотроїцьке). Внаслідок значного витоку води до кар’єру існує загроза подачі питної води для 1,3 мільйонів мирного населення.
 
Коментарі (0)