ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗагальна потужність домашніх СЕС сягнула 1 ГВт

Загальна потужність домашніх СЕС сягнула 1 ГВт

Загальна потужність сонячних електростанцій, встановлених в українських домогосподарствах, перевищила 1 ГВт

 

Загальна потужність сонячних електростанцій, встановлених в українських домогосподарствах, перевищила 1 ГВт. Загалом сонячні панелі використовують уже понад 39 тисяч домогосподарств, повідомили в Держенергоефективності. 

«Зокрема, у III кварталі, з липня по вересень, встановлено 4240 СЕС у приватних домогосподарствах. Це удвічі більше ніж за аналогічний період минулого року», – повідомили в агентстві. Трійка областей-лідерів за кількістю встановлених СЕС: Дніпропетровська – 5559; Закарпатська – 3225; Тернопільська – 3068. В Держенергоефективності додали, що для подальшої підтримки такої малої розподіленої генерації відповідно до європейських стандартів в Україні ведеться робота над розробкою нової системи – Net Billing. 

Net Billing – це система підтримки малої розподіленої генерації, яка має змінити нинішню систему «зелених» тарифів.  Cпоживачі, які мають встановлені ВДЕ, матимуть можливість компенсувати власне споживання електроенергії, а надлишки продавати за ринковою ціною постачальникам. Водночас Net Billing буде орієнтований на компенсацію саме власного споживання та зменшить обсяг перехресного субсидування за рахунок інших споживачів (мета – ліквідувати маніпуляції із «зеленим» тарифом).

 

 
Коментарі (0)