ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗагальний обсяг транспортування російського газу торік склав 55,8 млрд куб.м

Загальний обсяг транспортування російського газу торік склав 55,8 млрд куб.м

НАК «Нафтогаз України» торік надала ПАТ «Газпром» послуги з організації транспортування природного газу територією України на $2,11 млрд
НАК «Нафтогаз України» торік надала ПАТ «Газпром» послуги з організації транспортування природного газу територією України на $2,11 млрд, про це повідомила пресслужба компанії.
 
За 2020 рік Газпром повністю оплатив річні потужності української газотранспортної системи (ГТС) для транспортування газу. Відповідно до Угоди від 30.12.2019 між Нафтогазом та Газпромом (далі – Угода), вартість бронювання 65 млрд куб. м річних потужностей — $2,1 млрд.
 
Окрім того, у четвертому кварталі 2020 року Нафтогаз додатково надав Газпрому послуги з використання української ГТС, за які отримує більше $30 млн.
 
Загальний обсяг транспортування російського газу в 2020 році склав 55,8 млрд куб. м.
 
Нагадаємо, відповідно до Угоди, Нафтогаз є компанією-організатором транспортування газу і на замовлення Газпрому бронює у ТОВ «Оператор ГТС України» необхідні потужності ГТС.
 
Угода передбачає щорічне бронювання потужностей української ГТС для транспортування російського газу: у 2020 році — 65 млрд куб. м, у 2021-2024 роках — по 40 млрд куб. м щорічно. Мінімальна гарантована сума виручки за послуги організації транспортування газу Газпрому за п’ять років складе більше $7,1 млрд.
 

Також Газпром може замовляти і оплачувати додаткові потужності, як зробив це у четвертому кварталі 2020 року. 

 
Коментарі (0)