ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗахідній Україні обіцяють оновлені дороги за мільйони

Західній Україні обіцяють оновлені дороги за мільйони

«Укравтодор» витратить на ремот доріг на заході України близько 100 млн євро. Таку суму вдалося заощадити під час реалізації іншого проекту з ремонту доріг, який фінансувався ЄБРР.
Автомобільні дороги Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани - Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка -Львів та Н-13 Львов – Самбір - Ужгород планують капітально відремонтувати за кошти, сума яких може сягати 100 млн. євро, передають в прес-службі «Укравтодору».
 
Зазначається, що ці кошти вдалося зекономити в рамках реалізації спільного проекту між Україною та ЄБРР «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до м. Києва».
 
«Виключення із кредитної угоди нерентабельних витрат на ремонтно-будівельні роботи на 36,5 км автомобільної дороги Р-02 Київ-Іванків-Овруч, а також деяких інших проблемних розв’язок – дозволили заощадити левову частку зазначених коштів, решта заощаджень – обумовлена курсовою різницею та конкуренцією учасників проведених тендерів, що дозволило укласти договори підряду на значно нижчі від очікуваної вартості суми», - йдеться в повідомленні.
 
В ході пошуку шляхів перерозподілу вивільнених залишків кредиту на інші автомобільні дороги України «Укравтодор» спільно з Міністерством інфраструктури України зупинили свій вибір на дорогах Карпатського єврорегіону, а саме – Н-09 та Н-13, про що було поінформовано інвесторів проекту – ЄБРР та ЄІБ, а також всі зацікавлені відомства.
 
«За наслідками спільних нарад та погоджень заінтересованих державних органів -  було підготовлено та подано на розгляд Мінфіну та банків вичерпні обґрунтування доцільності включення до проекту саме цих автомобільних доріг, а також розрахунки орієнтовної вартості ремонтних робіт», – зазначили в Держагенстві.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, автомобільну дорогу Стрий –Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига у Чернівецькій області відремонтовано. Загалом, рух транспорту повністю відновлять через два тижні після нанесення дорожньої розмітки.
 
Коментарі (0)