ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Заклади соціальної сфери на Одещині опалюють вербою та очеретом

Заклади соціальної сфери на Одещині опалюють вербою та очеретом

Основною метою даного проекту є заміна природнього газу, який використовується для опалення місцевими жителями, на значно дешеву сировину

Село Орлівка Ренійського району поступово почало переводити установи соціальної сфери на альтернативні джерела енергії. У сільській школі вже встановлено котел на пелетному паливі, а біля будинку культури закінчується будівництво нової котельні, яка працюватиме на деревині верби і очереті. 

Про це йдеться у повідомленні УНН.

«У  Ренійському районі є сотні гектарів плавнів та очерету — незатребуваних джерел, з яких можна виробляти паливні пелети. Ми працюємо над тим, аби забезпечити весь район котлами на альтернативному паливі», — заявив глава Ренійської РДА Сергій Белюк.

Основною метою даного проекту є заміна природнього газу, який використовується для опалення місцевими жителями, на значно дешеву сировину для обігріву будинків та закладів соціальної сфери.

Перехід на альтернативні види палива проводиться в рамках міні-проекту «Комплексне використання ресурсів заплав» (координатор — Національний екологічний центр України).

Нагадаємо, 19 жовтня нова сонячна електростанція з’явилась на Кіровоградщині.

 

 
Коментарі (0)