ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗаконопроект по спрощенню розташування електрокомунікацій відправили на доопрацювання

Законопроект по спрощенню розташування електрокомунікацій відправили на доопрацювання

Верховна Рада України відправила до парламентського комітету з питань цифрової трансформації на доопрацювання законопроект №2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва

Верховна Рада України відправила до парламентського комітету з питань цифрової трансформації на доопрацювання законопроект №2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики. Відповідне рішення підтримали 284 народних депутатів України, передає УНН.

Проект закону №2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики передбачає створення сприятливих умов операторам електронних комунікаційних послуг для розташування технічних засобів електронних комунікацій та надання послуг споживачам, як фізичним, так і юридичним особам.

На думку авторів законопроекту, прийняттям законопроекту буде усунуто прогалини у Законі про доступ, які надають можливість окремим власникам інфраструктури об’єктів доступу ухилятись від його виконання. В свою чергу, оператори отримають змогу прокладати електронні комунікаційні мережі за граничними розмірами плати за доступ, встановленими у Законі про доступ, здійснювати покриття мережами у віддалених регіонах країни.

"Є додаткові пропозиції до вказаного законопроекту. Пропоную відправити його на повторне друге читання", - заявив під час обговорення законопроекту заступник голови комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року нардепи ухвалили за основу проект закону №2042 про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики.

 

 
Коментарі (0)