ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗаконопроект про накопичувальну пенсійну систему вже готовий

Законопроект про накопичувальну пенсійну систему вже готовий

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України на виконання доручення Кабінету міністрів України завершила розробку законопроекту, який запроваджує в Україні пенсійну систему 2-го рівня.
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України на виконання доручення Кабінету міністрів України завершила розробку законопроекту, який запроваджує в Україні пенсійну систему 2-го рівня. 
 
Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України.
 
Законопроект доповнює нині існуючу солідарну пенсійну систему новою, накопичувальною, в якій кожен працюючий громадянин здійснюватиме платежі на свій персональний пенсійний рахунок. Після досягнення пенсійного віку він зможе отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків. Також, у разі передчасної смерті власника рахунку, гроші можуть бути в повному обсязі успадкованими його нащадками, вказали у відомстві.
 
Законопроект передбачає, що керувати пенсійними коштами будуть професійні компанії з управління активами, які проходитимуть відбір (авторизацію) на прозорих та конкурентних засадах на відповідність найвищим професійним та етичним галузевим стандартам. Документ обумовлює незалежний від уряду статус управляючих пенсійними коштами, додали у НКЦПФР.
 
Законопроект, як зазначається, надає громадянину право вільного вибору авторизованого недержавного пенсійного фонду або компанії з управління активами, в яких він буде формувати свої пенсійні накопичення.
 
Законопроект містить суворі вимоги до механізмів інвестування грошей власників пенсійних рахунків, тобто виключно в диверсифіковані та найбільш надійні фінансові інструменти, а також обумовлює зберігання активів у найнадійніших банківських установах. Крім цього, в ньому передбачені розмаїті запобіжники для запобігання потенційній корупції та зловживанням, зазначили у відомстві.

Законопроект вже погоджений міністерствами та відомствами. 

 
Коментарі (0)