ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗаконопроєкт про посилення відповідальності у будівельній галузі прийнято в першому читанні

Законопроєкт про посилення відповідальності у будівельній галузі прийнято в першому читанні

ВР підтримала у першому читанні законопроєкт, який передбачає посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства у будівельній галузі. Документ покликаний створити рівні умови для всіх учасників будівельного ринку.
Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №5877, який передбачає посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства у будівельній галузі. Документ покликаний створити рівні умови для всіх учасників будівельного ринку. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.
 
«Реформа містобудівної галузі має розв’язати проблемні питання, що стримують залучення інвестицій у будівельну сферу. Першочергово, йдеться про подолання корупції. Це неможливо зробити без посилення відповідальності. Й ухвалений у першому читанні законопроєкт №5877 передбачає більш “жорсткі” покарання, які здатні мотивувати працювати у рамках законодавчого поля. Це створить рівні умови для всіх учасників будівельного ринку. Я дякую Комітету з питань правоохоронної діяльності та Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за роботу над цим документом й усім народним депутатам, які його підтримали. Це — важливе для країни рішення», — говориться у повідомлені.
 
Законопроєкт передбачає, зокрема:
  • збільшення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності;
  • чітке визначення кола суб’єктів, на яких може бути накладено адміністративні стягнення;
  • врегулювання питання самочинного будівництва шляхом тимчасового арешту об’єктів незаконного будівництва;
  • посилення кримінальної відповідальності за самочинне будівництво, в тому числі на територіях пам’яток культурної спадщини.
Нагадаємо, на порталі Дія можна отримати довідку з Державного реєстру речових прав онлайн. Зараз цією послугою користуються понад мільйон людей на рік. 
 

Мінцифри спростило та оптимізувало її отримання. Вона необхідна для перевірки права на житло чи земельну ділянку, власників та співвласників, наявності вашого майна в реєстрах. 

 
Коментарі (0)