ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЗаконопроєкт «Про управління відходами» готується до другого читання

Законопроєкт «Про управління відходами» готується до другого читання

Підкомітет Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики рекомендує затвердити порівняльну таблицю законопроєкту «Про управління відходами» №2207-1д до другого читання
Підкомітет Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики рекомендує затвердити порівняльну таблицю законопроєкту «Про управління відходами» №2207-1д до другого читання. Далі він буде надісланий до профільних міністерств та Асоціацій для отримання висновку на проєкт закону до другого читання. 
 
Про це повідомила пресслужба міністерства.
 
«Питання управління відходами в Україні стоїть дуже гостро. Наразі у нашій державі переробляється тільки 6% побутових відходів, решта — захоронюється на численних полігонах та сміттєзвалищах. Законопроєкт №2207-1Д покликаний запровадити сучасні європейські підходи до управління відходами, законодавчі та фінансові стимули для збільшення обсягів їх перероблювання та повторного використання. Також він встановлює розширену відповідальність виробника для певних видів відходів, що дозволить повністю фінансувати їх збирання та переробку шляхом виробників, посилює контроль за управлінням небезпечними відходами та закладає підгрунтя для створення інформаційної системи управління відходами», — зазначають в Офісі підтримки реформ Мінрегіону.
 

Після прийняття закону «Про управління відходами» має бути прийнято низку секторальних законопроєктів, які врегулюють управління окремими видами відходів та дадуть потужний старт загальнонаціональній реформі у галузі управління відходами. Зокрема, готуються законопроєкти «Про упаковку та відходи упаковки», «Про відходи видобувної промисловості», «Про батареї та акумулятори», «Про відходи електричного та електронного обладнання» та інші. 

 
Коментарі (0)