ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗаконопроєкт, що передбачає реструктуризацію «зеленого» тарифу, є найкращим варіантом для інвесторів

Законопроєкт, що передбачає реструктуризацію «зеленого» тарифу, є найкращим варіантом для інвесторів

Законопроєкт 2543, що передбачає добровільну реструктуризацію "зеленого" тарифу, є найкращим варіантом для інвесторів, ніж урядовий, і зможе забезпечити подальший розвиток відновлюваної енергетики.
Законопроект 2543, що передбачає добровільну реструктуризацію "зеленого" тарифу, є найкращим варіантом для інвесторів, ніж урядовий, і зможе забезпечити подальший розвиток відновлюваної енергетики. Про це заявили експерти галузі, повідомляє Обозреватель.
 
Голова правління ресурсно-аналітичного центру "Суспільство і довкілля" Наталія Андрусевич зазначила, що рішення проблем в галузі альтернативної енергетики вимагало комплексного обговорення з інвесторами, адже прийняття рішень без урахування їхньої думки - у випадку з урядовим законопроектом - мало б негативні наслідки для країни.
 
"Звичайно, це несправедливо, коли спочатку держава оголошувала високі тарифи, прийшов інвестор, і тут така ситуація, що ми передумали і ми не витягуємо ці умови. Тобто зрозуміло, що треба йти на якісь переговори. Це вимагає комплексного обговорення і, зокрема з інвесторами, для того, щоб вони все-таки залишилися і це все працювало", - сказала Андрусевич.
 
На думку директора асоціації "Європейсько-українське енергетичне агентство" Олександри Гуменюк, запропонований депутатами комітету ВР з питань економічного розвитку законопроект №2543, що передбачає добровільну реструктуризацію "зеленого" тарифу, є найкращим варіантом для інвесторів, ніж оприлюднені раніше умови від уряду. І переважна більшість інвесторів його підтримують.
 
"З точки зору інвесторів і з моєї точки зору, він більш лояльний до бізнес-клімату і підтримці поновлюваних джерел в Україні в порівнянні з оголошеною міністерством концепцією законопроекту. Зараз у нас всі члени агентства, інвестори ведуть внутрішню дискусію і формують свою позицію з цього зареєстрованому законопроекту. Поки що на 90% підтримують такий законопроект (№2543. - ред.) ", - сказала Гуменюк.
 

Нагадаємо, проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в сфері відновлюваної енергетики" (№2543) зареєстровано у Верховній Раді 6 грудня 2019 року. За словами одного зі співавторів законопроекту, народного депутата Людмили Буймистер, він є компромісним, і більшість гравців ринку погоджуються на добровільну реструктуризацію на запропонованих в законопроекті умовах. 

 
Коментарі (0)